78166

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 15. 7. 2011
Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav??

Jinak co se týká barvy vosku, já tavím cca v dvoukilových dávkách v hliníkovém odšťavovací hrnci, takže různých dávek zpracovávám hodně. Vypadá to tak, že výrazný vliv má kvalita taveného voští. Ze starého voští je automaticky tmavší vosk. Nejvíc tmavý vosk je z voští hodně porušeného zavíječi, kde odhaduji, že do vosku přechází vedle barviv ze starých košilek i nějaká tmavá barviva z trusů zavíječů. U novějšího voští má potom vliv příměs pylu, vosk bývá nazelenalý, načervenalý atd.....Nejkvalitnější vosk je z víček a z vyřezané divočiny.
Třídím to už dopředu, odřezky světlého voští, víčka, dovočina je na vosk k uložení, staré dílo a dílo s zavíječem je na vosk na na výměnu za mezistěny.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53214


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu